Solvind v/ Jon Brændsgaard Toft • CVR: 38615963 • Adresse: Engparken 19 ST 2 • Postnr.: 8230 Åbyhøj 
Tlf.: 60 70 95 80 • Mail: jon@forlagetsolvind.dk

Jon Brændsgaard Toft

 

Jon Brændsgaard Toft (født den 23. december 1986) er en dansk science fiction-, fantasy og faglitterær forfatter og musiker fra Aarhus, der debuterede som forfatter i en meget ung alder, da hans bog med titlen Den Knaldrøde Zone udkom. Bogen var den første af en science fiction-trilogi. I 2009 udgav han den første i en serie, der kaldes Vampyrkrøniken. Toft er uddannet mediegrafiker og arbejder som underviser på Musik & Medieværkstedet i Aarhus, som er et værksted for udviklingshæmmede og handicappede.

 

Baggrund

Jon Brændsgaard Toft har gået på en Rudolf Steiner-skole, samt en række musikrelaterede uddannelser. Han er også musiker og har udgivet adskillige albummer på iTunes og andre online butikker. Han har også studeret på Aarhus Tech, hvor han startede i 2010 og i 2016 afsluttede han uddannelsen som mediegrafiker.

 

Forfatterkarriere

Toft var 15 år, da han skrev science fiction-romanen Den Knaldrøde Zone, som blev udgivet på forlaget Mellemgaard, da han var 18 år gammel i 2005. Han har siden skrevet flere bøger i samme serie og fantasy-serien Vampyrkrøniken, samt enkeltstående romaner. Han er i anmeldelser blevet sammenlignet med Brian Roland Larsen og Danny Biltoft Davidsen, to unge science fiction-forfattere, som er blevet beskrevet som en bølge af ny sci-fi på dansk. I 2009 har han forsøgt sig med genren fantasy med udgivelsen af første bind af Vampyrkrøniken.[5] I 2015 udgav han sin første faglitterære bog, da han i forbindelse med at Gnags havde 50-års jubilæum udgav bogen ”Peter A.G. og Gnags – en guide til deres plader”, som bl.a. blev anmeldt i Jyllands-Posten, og af Bibzoom.dk, som gav bogen fire af seks stjerner. Anmelderen savner bl.a. interviews med medlemmerne af Gnags, men mener at bogen er nyttig og "et yderst sympatisk værk, som giver et overblik over Gnags’ udgivelser." Bogen fik også omtale i Århus Stiftstidende, der bl.a. skrev, at det var den første bog om Gnags i 30 år.

Udgivelser

Jon Brændsgaard Toft har udgivet følgende bøger på Forlaget Solvind:

 Peter A.G. og GNAGSaf Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Frankrig: Juli 2014af Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Vampyrkrøniken 1af Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Den Knaldrøde Zoneaf Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 I Månens Skæraf Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Blå Lysaf Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Vampyrkrøniken 2af Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Den Azurblå Zoneaf Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 Layaaf Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Israel: August 2011af Jon Brændsgaard ToftLæs mere 

 

 Den Flaskegrønne Zoneaf Jon Brændsgaard ToftLæs mere